Emma Kirkby naar Aduard

Wellicht heeft u het al vernomen: de wereldberoemde sopraan Emma Kirkby komt op vrijdag 12 oktober naar Aduard, samen met de luitist Jacob Lindberg. Reserveer tijdig als u erbij wilt zijn, er zijn nog maar enkele kaarten voor dit concert beschikbaar. Klik hier voor tickets of voor meer informatie over het programma. U kunt natuurlijk ook een jaarabonnement nemen, zodat u dit jaar niets van de concertserie hoeft te missen.

Mocht u toch geen ticket voor 12 oktober kunnen bemachtigen: Emma Kirkby zingt op zaterdag 13 oktober 's middags in de Noorderkerk te Amsterdam en op zondag 28 oktober 's middags in de Sint Aegtenkapel te Amersfoort.

________________________________________

Top 5 van beste kamermuziekseries

De Abdijconcerten is volgens de Volkskrant (10 juli 2018) een van de tien beste muziekseries buiten de Randstad. Dertig musici vertelden de krant over hun top-drie. De series moesten openbaar toegankelijk zijn en de musici hielden in hun oordeel rekening met ambiance, akoestiek, publiek, de kwaliteit van de vleugel en het honorarium.

Klik hier om het hele artikel te lezen!

________________________________________

Masterclass: nieuwe muziek voor jong en oud

Op zaterdag 17 november van 10-15u organiseren wij een masterclass voor cello-pianoduo's in de Abdijkerk, gegeven door Doris Hochscheid en Frans van Ruth. Deze masterclass is een unieke gelegenheid om les te krijgen van topmusici op een toplocatie.

In opdracht van Doris Hochscheid en Frans van Ruth schreven dertig Nederlandse componisten korte composities voor cello en piano, geschikt voor amateurmusici. Duo's bereiden een van deze composities voor en krijgen tijdens de masterclass een half uur les van deze experts. Pianisten en cellisten kunnen zich ook alleen opgeven, dan proberen wij een duopartner te vinden. De masterclass is bedoeld voor amateurmusici van alle leeftijden. Lees hier alles over de masterclass en geef u snel op!

Bent u liever toehoorder? Doris Hochscheid en Frans van Ruth geven de avond ervoor, dus op vrijdag 16 november, een concert in onze serie.

________________________________________

Vrijwilliger bij de Abdijconcerten?

De Stichting Abdijconcerten heeft plek voor enkele vrijwilligers uit (de omgeving van) Aduard die rond of op de concertdata tijd en zin hebben om te helpen met de organisatie van de concerten. Denk daarbij aan zaken als: affiches en folders rondbrengen, stoelen klaarzetten, koffie schenken in de pauze en opruimen achteraf. De werkzaamheden zijn ook geschikt voor scholieren die hun maatschappelijke stage bij onze stichting willen vervullen. Stuur een mailtje naar info[@]abdijconcerten.nl als u interesse hebt, dan nemen wij contact met u op over de mogelijkheden.