Het allerlaatste concert van dit seizoen: De Bezetting Speelt

Op vrijdag 22 maart verwelkomen we een bijzonder ensemble: De Bezetting Speelt, bestaande uit vijf strijkers en vijf blazers. Het programma is gevormd rond de componiste Louise Farrenc, van wie het ensemble een nonet (1849) speelt. Verder klinkt er een blaaskwintet van Milhaud, en dan voeren ze met z'n tienen ook nog een recente bewerking uit van Debussy's werk Childrens Corner. Kaarten zijn te reserveren via deze link.

_______________________________________________

Rubens Consort

Op 22 februari speelde het Rubens Consort in de Abdijkerk. Op het programma stond een bewerking van Bachs Goldbergvariaties voor strijktrio. Een beeldreportage van onze huisfotograaf Wil Geven is te vinden op onze openbare facebookpagina.

_______________________________________________

Tip van de sluier

Het programma van komend seizoen is rond en we maken in deze nieuwsbrief graag een concert uit de serie bekend:

Op vrijdag 14 februari 2020 speelt de harpiste, mezzosopraan en performer Ekatarina Levental in de Abdijkerk een van de belangrijkste muziektheaterstukken ooit geschreven: Pierrot Lunaire van Arnold Schönberg. Levental steekt het stuk in een nieuwe jas en brengt het als een spannende solo performance in een interactieve installatie, die het publiek na afloop zelf mag bespelen.

De kaart- en abonnementenverkoop start in juni 2019, we houden u hiervan op de hoogte via deze website, de nieuwsbrief en onze facebookpagina.

_______________________________________________

Vrienden van de Abdijconcerten

De Stichting Abdijconcerten Aduard heeft veel trouwe vrienden en daar zijn we blij mee. Grote en kleine vrienden, die het mogelijk maken dat de stichting in de toekomst topmusici in de Abdijkerk kan blijven uitnodigen. Vrienden die onze concertserie steunen, krijgen daar natuurijk iets voor terug.

Grote vrienden doneren 50 euro en ontvangen eenmalig een cd, gerelateerd aan onze concertserie. Bovendien krijgen ze een vrijkaart voor een introducé voor een concert uit onze serie. Kleine vrienden doneren 25 euro per jaar en ontvangen eenmalig een cd, gerelateerd aan onze concertserie.

Als u vriend wilt worden, kunt u zich hier aanmelden.

_______________________________________________