Gitaarduo in de Abdijkerk

Concert op 20 maart 2020 afgelast

Vanwege de overheidsmaatregelen rond het coronavirus gaat het Abdijconcert op 20 maart 2020 helaas niet door. We zijn met de musici in gesprek over de mogelijkheid om het concert op een later moment te laten plaatsvinden. Uw tickets en abonnementen blijven vanzelfsprekend geldig. We hopen u op korte termijn over de nieuwe concertdatum te kunnen berichten.

_______________________________________________

Het nieuwe seizoen

De programmeurs van onze concertserie hebben voor het nieuwe seizoen 2020-2021 weer bijzondere musici uitgenodigd.

Het eerste concert van het nieuwe seizoen vindt plaats op 16 oktober 2020. Dan komt pianist Ralph van Raat naar de Abdijkerk, de winnaar van De Ovatie 2019 - de klassieke muziekprijs voor musici die een bijzondere podiumprestatie hebben geleverd. Ralph van Raat (foto: Simon van Boxtel) speelt voor de pauze een Russisch programma met werken van onder meer Rachmaninov en Prokofiev, om het concert af te sluiten met de pianoversie van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinski.

Ook het Nieuwjaarsconcert van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet is iets om naar uit te kijken. Op vrijdag 15 januari 2021 speelt het kwartet samen met stervioliste Nadia Wijzenbeek en dichter Robert Grijsen een bewerking van de West Side Story van Leonard Bernstein.

Kaarten en abonnementen zijn te bestellen vanaf juni 2020, houd hiervoor deze website of onze facebookpagina in de gaten.

_______________________________________________

PIERROT LUNAIRE in de Abdijkerk

Op 14 februari speelde Ekaterina Levental een soloprogramma in de Abdijkerk rond het beroemde werk Pierrot Lunaire van Arnold Schönberg. Een bijzondere avond! Onze huisfotograaf maakte een beeldreportage die te zien is op onze openbare facebookpagina.

_______________________________________________