vrijdag 31 mrt 2023tijd: 20:15

RAGAZZE QUARTET

MOZART, WIDMANN EN SCHUBERT

Introductie

Dit pure strijkkwartetprogramma is een concert vol bloedstollend mooie muziek. Met dit programma gaat het kwartet terug naar haar wortels, en vertellen de Ragazze u waarom zij juist deze stukken zo onbeschrijfelijk mooi vinden. Maar ook waarom zij dag in dag uit strijkkwartet spelen en wat hun toekomstdromen zijn.
In 2014 maakte Ragazze samen met schrijver en regisseur Koos Terpstra al eenzelfde programma, waarin zij hun publiek een intiem kijkje achter de schermen van hun professionele praktijk gaven. De samenwerking krijgt nu een vervolg in 2023, waarin het kwartet opnieuw een moment neemt om de diepte in te duiken en zichzelf te bevragen over de grote thema’s in hun carrière.
Het programma bevat twee stukken die betekenisvol zijn geweest aan het begin van onze loopbaan. Het Lentekwartet van Mozart bestudeerde Ragazze al jaren geleden tijdens haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Schuberts ‘Der Tod und das Mädchen’ stond op hun debuutplaat bij hun label Channel Classics. Daartussenin spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann.

Programma

Mozart - strijkkwartet no.14 ’Frühling’ KV387
Widmann - Strijkkwartet no. 4
Schubert - Der Tod und das Mädchen

Musici

Rosa Arnold – eerste viool

Jeanita Vriens-van Tongeren – tweede viool

Annemijn Bergkotte – altviool

Rebecca Wise – cello

Prijzen en tickets

Datum: vrijdag 31 maart 2023
Aanvang concert: 20:15

Bestel tickets voor vrijdag 31 maart 2023, 20u15

Prijs:
€20,00

Locatie en overige informatie

Locatie: Abdijkerk Aduard, Burgemeester Seinenstraat 42, Aduard (route en meer informatie)