Dit concert is al voorbij
Tickets zijn niet meer verkrijgbaar

vrijdag 26 jan 2024tijd: 20:15

NYMPHÉAS TROMBONE QUARTET

Matricale

Introductie

De eerste jaren na je geboorte – een fase waarin je alle aspecten van het leven voor het eerst ziet, proeft en hoort. Al vroeg raak je bekend met de klankwereld van je moedertaal.

De impact van een moedertaal is voor kunstenaars erg interessant. In de muziek leidde dat in de 14e eeuw tot het ontstaan van het madrigaal. In de 15e en 16e eeuw floreert het madrigaal in Italië: talloze componisten schreven prachtige madrigalen die regelmatig werden gespeeld door uitstekende musici. Deze musici speelden onder andere op instrumenten die in deze tijd uitgevonden waren zoals de trombone. Op deze manier werd het Italiaanse madrigaal de moedertaal van de trombone, en van het trombone ensemble.

500 jaar later gaat het Nymphéas Trombone Quartet terug naar de oorsprong van het trombonekwartet en haalt het repertoire, dat vandaag de dag in Nederland nagenoeg niet gespeeld wordt, terug naar de 21e eeuw.

Tijdens het concert creëert VJ Lisa Derksen visuele effecten waarbij de Abdijkerk verandert in een zee van kleuren.

Programma

Het kwartet speelt muziek van onder andere Adriaen Willaert, Giovanni Rovetta, Giovanni Gabrieli en Josquin Desprez in nieuwe, eigen arrangementen.

Musici

Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan, trombone

Lisa Derksen, VJ

Fotografie: Foppe Schut

Prijzen en tickets

Datum: vrijdag 26 januari 2024
Aanvang concert: 20:15

Dit concert is al voorbij

Tickets zijn niet meer verkrijgbaar


Locatie en overige informatie

Locatie: Abdijkerk Aduard, Burgemeester Seinenstraat 42, Aduard (route en meer informatie)