Dit concert is al voorbij
Tickets zijn niet meer verkrijgbaar

zaterdag 17 nov 2018tijd: 10:00

Nieuwe muziek voor jong en oud

Doris Hochscheid, cello en Frans van Ruth, piano

Introductie

Deze masterclass is een unieke gelegenheid om les te krijgen van topmusici op een toplocatie! In opdracht van Doris Hochscheid en Frans van Ruth schreven dertig Nederlandse componisten korte composities voor cello en piano, geschikt voor amateurmusici. Duo's bereiden een van deze composities voor en krijgen tijdens de masterclass een half uur les van deze experts.

Programma

In 2012 initieerden celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth een project voor amateurmusici: Album. Zij vroegen 30 Nederlandse componisten om een stuk voor cello en piano te schrijven waarbij beide partijen speelbaar zijn voor amateurs. Daaruit kwamen 50 prachtige en veelzijdige composities, geschikt voor beginners tot gevorderden, kinderen en volwassenen. Doris en Frans gaven in de jaren daarna aan meer dan 160 duo’s in het hele land les over deze stukken: van Maastricht tot Heerhugowaard, van Middelburg tot Groningen. 

Intussen hebben zij zelf alle composities opgenomen én daarnaast playalong-opnames gemaakt, zodat iedereen met hen kan oefenen. De composities, informatie over de componisten, opnames en links naar de bladmuziek zijn te vinden op de website www.albumproject.nl

Op zaterdag 17 november komen Doris en Frans naar Aduard om daar een Album-masterclass te geven. Samen zullen zij lesgeven aan cello-pianoduo’s die één of meer Albumcomposities hebben ingestudeerd. Als duo krijg je minimaal een half uur samen les en volg je de rest van de masterclass als toehoorder. Er wordt gezorgd voor een lunch met soep en broodjes.

Deelname kost 30 euro per persoon, inclusief lunch.

Kom je ook meedoen? Meld je dan aan (liefst als duo) en kies tenminste twee composities uit op de website van het albumproject (om te voorkomen dat iedereen dezelfde stukken kiest, maken wij een definitieve keuze en laten je dat op tijd weten).

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info[@]abdijconcerten.nl.

Toehoorders zijn van harte welkom.

Musici

Doris Hochscheid, cello en Frans van Ruth, piano

(Fotografie: Carine Bijlsma)

Prijzen en informatie

Datum: zaterdag 17 november 2018
Aanvang concert: 10:00

Locatie: Abdijkerk Aduard, Burgemeester Seinenstraat 42, Aduard (route en meer informatie)

Dit concert is al voorbij