Dit concert is al voorbij
Tickets zijn niet meer verkrijgbaar

vrijdag 16 okt 2020

LE SACRE DU PRINTEMPS

Ralph van Raat, piano

Introductie

De pianist Ralph van Raat is een fenomeen in de wereld van de hedendaagse muziek. In 2019 won hij de Ovatie, de klassieke muziekprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, voor zijn programma rond de componist Louis Andriessen. Diverse componisten hebben composities aan Van Raat opgedragen. Bovendien werkte hij met onder meer John Adams, Louis Andriessen, György Kurtág, Magnus Lindberg, Arvo Pärt en John Tavener aan de interpretatie van hun klavierwerk.

Van Raat treedt wereldwijd op als solist. Hij is als docent hedendaagse pianomuziek verbonden aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2003 is hij Steinway Artist.

In Aduard speelt hij een programma rondom Stravinsky's befaamde orkestwerk Le Sacre du Printemps. Dit wereldberoemde en baanbrekende orkestwerk uit de twintigste eeuw, befaamd om de pulserende, opzwepende ritmes, is voor piano herschreven door een vriend van Stravinsky. Het werk is technisch zo veeleisend dat Ralph van Raat pas de tweede pianist ter wereld is die het uitvoert.

Programma

A. Scriabin: Deux Nocturnes op. 5

S. Rachmaninoff: from Études-Tableaux, op. 33 nr. 7 & op. 39 nr. 2

I. Stravinsky: Le Sacre du Printemps (piano solo versie)

Musici

Ralph van Raat, piano

(foto: Simon van Boxtel)

Prijzen en tickets

Dit concert is uitverkocht!


Locatie en overige informatie

Locatie: Abdijkerk Aduard, Burgemeester Seinenstraat 42, Aduard (route en meer informatie)