vrijdag 25 nov 2022tijd: 20:15

APOLLO ENSEMBLE

OBRECHT en BACH

Introductie

Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, met topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen heeft verdiend en al zeventien jaar prominent lid is van het Amsterdam Baroque Orchestra (dirigent Ton Koopman). Het ensemble speelde op grote podia en festivals in Australië, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Kroatië en de Verenigde Staten.

Programma

Johann Sebastian Bach is tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor veel musici. Maar wie waren zijn voorbeelden? De Vlaamse componist Obrecht is er één van. In dit programma horen we Bach dan ook met een Vlaams accent. Obrecht was een meester in de polyfonie, een compositietechniek waarbij je meerdere melodieën gelijktijdig hoort. Hij gebruikte daarbij voor zijn tijd vooruitstrevende en ongehoorde akkoord-zettingen. Bach neemt tweehonderd jaar later hetzelfde recept voor bijvoorbeeld zijn Lutherse missen.

In dit programma zet het Apollo Ensemble deze Lutherse missen tegenover 'L’Homme Armé' – een mis van Obrecht met als basis een toentertijd populair strijdlied. Deze fantastisch klinkende muziek van Jacob Obrecht is in de Abdijkerk helemaal op z’n plek.

Musici

David Rabinovich, Lilia Slavny, Daphne Oltheten, Agnieszka Papierska, viool

Yoshiko Morita, altviool

Cassandra Luckhardt, cello

Jesse Solway, contrabas

Ofer Frenkel en Robert de Bree, hobo

Thomas Oltheten, fagot

Marion Boshuizen, klavecimbel en orgel

Prijzen en tickets

Datum: vrijdag 25 november 2022
Aanvang concert: 20:15

Bestel tickets voor 25 okt 2022 - 20:15

Prijs:
€20,00

Locatie en overige informatie

Locatie: Abdijkerk Aduard, Burgemeester Seinenstraat 42, Aduard (route en meer informatie)